Poštovani sugrađani,

U povodu Ramazanskog bajrama, svim muslimanima širom domovine i u dijaspori, upućujem iskrene čestitke uz želje da dane Bajrama dočekaju i obilježe u zdravlju, sreći i rahatluku zajedno sa njihovim porodicama, prijateljima i dragim ljudima.

Ramazan smo proveli u specifičnim okolnostima i pokazali da smo narod koji gaji svoje duhovne vrijednosti bez obzira na stanje u kojem se zadesi. Zbog toga, možemo biti ponosni na činjenicu da smo iz ovog svetog mjeseca izašli kao dio društva koji je pokazao zavidan nivo društvene odgovornosti i discipline.

Ramazan nas uči plemenitosti i dobročinstvu, uči nas kako postati bolji ljudi, približava nas jedne drugima, uči da širimo ljubav u zajednici, te da budemo zahvalni na blagodatima kojima smo počašćeni, dok Bajram predstavlja krunu naše žrtve i ukazuje nam na potrebu saosjećanja sa onima u potrebi. Stoga, učinimo da svjetlo Bajrama uđe u sve muslimanske domove i bude nadahnuće za mir i dobrotu, za obnovu i jačanje moralnih i vjerskih vrijednosti, kao i solidarnosti među ljudima.

Bajram je prilika da se prisjetimo značaja zajednice i neophodnosti napredovanja iste, stoga iskoristimo ove praznike da kao pojedinci ali i kolektiv budemo bolji.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!