Općina Olovo, na čelu sa načelnikom gospodinom Đemalom Memagićem danas je bila domaćin uvaženoj delegaciji iz Općine Karatay koju je predvodio generalni direktor termalnog resorta g-din Serkan Ersoj, pomoćnici načelika Općine Karatay g-din Ramazan Ševik i g-din Mustafa Jojladži, te geolog Općine Karatay gđa Fatma Šen.

Oni su sa čelnim ljudima Općine Olovo razgovarali o dosadašnjim projektima i saradnji sa Općinom Olovo, kazavši između ostalog da je Olovo primjer uspješne Općine.

Načelnik Općine Olovo je tursku delagaciju upoznao sa ekonomskom situacijom u općini, privrednim i turističkim potencijalima kao i o budućim razvojnim projektima ove lokalne zajednice. Ono što je također posebno značajno jeste i razmjena iskustava u pogledu termalnih izvora, te utvrđivanje stvarnog termalnog geostanja u našoj Općini. Shodno tome, iskazan je obostrani interes za nastavak saradnje za ulaganja u turistički sektor, naročito u proširenje smještajnih kapaciteta JZU BRC ‘’Aquaterm’’ što bi za rezultat imalo pored razvoja općine i otvaranje novih radnih mjesta.

Načelnik Memagić se na kraju prijema zahvalio delegaciji na posjeti, te im uručio prigodne poklone i suvenir Općine Olovo, stećak ”Obelisk”, kao trajnu uspomenu na ovu posjetu.