Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, zajedno sa svojim Savjetnikom Dariom Pekićem i šefom Kabineta Ervinom Mušinovićem danas je boravio u radnoj posjeti Općini Olovo, gdje se sastao sa načelnikom Općine Olovo Đemalom Memagićem.

Ispred Općine Olovo sastanku su također prisustvovali i Fahrudin Čolaković, Delegat u Domu naroda FBiH, načelnik PU Meho Bajrić, savjetnik Općinskog načelnika Senad Degirmendžić te pomoćnica Općinskog načelnika za ekonomska pitanja Merisa Kaljanac.

Razgovarano je o trenutnim projektima koji su u fazi realizacije, te budućim, planiranim projektima koje provodi Općina Olovo, a za koje očekuju značajnu podršku ovog ministarstva, imajući u vidu da Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova podržava rad lokalne zajednice, uvjereni da samo zajedničkim radom i djelovanjem možemo imati sigurno okruženje za sve građane.

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji na području Općine te je zaključeno da je stanje sigurnosti na zadovoljavajućoj razini.

Ministar Isak izrazio je zadovoljstvo posjetom, naglasivši veliki potencijal koji Općina Olovo ima kao destinacija, te pohvalio planove razvoja, pruživši maksimalnu potporu u realizaciji zadanih ciljeva i sveukupnog razvoja Općine.