Rukovodstvo Općine Olovo, na čelu sa načelnikom, gospodinom Đemalom Memagićem, vodeći se idejom prosperiteta, zalaganja za privredni, obrazovni, kulturni i turistički razvoj, želi skrenuti pažnju na neke od projekata koje planiraju uraditi u 2019/ 2020 godini, a koji će lokalnu zajednicu učiniti mjestom ugodnog življenja i pozitivnih ostvarenja.

Ono što smatramo najbitnijim do sada, uspjeli smo Općinu Olovo predstaviti u jednom pozitivnom smislu, izmijenili smo sliku o Olovu, u svakom sektoru smo imali pozitivna kretanja. Primarni zadatak Općine Olovo i dalje  je stvaranje kvalitetnih uslova za život građana,

Svjedoci smo neviđene obnove i preporođenosti, nakon nimalo lahkih godina prepunih brojnih i raznih obrta i iskušenja. Imajući u vidu sve navedeno, sa zadovoljstvom možemo reći da smo i više nego zadovoljni postignutim, no naše djelovanje tu ne prestaje, nego nam daje motivaciju za daljnjom implementacijom projekata koji će svakako doprinijeti snažnoj urbanizaciji grada.

Osnovna programska opredjeljenja u budućem periodu i kapitalni projekti u funkciji bržeg razvoja su sljedeći:

  • Vodovad i kanalizacija
  • Asfaltiranje lokalnih puteva i gradskog jezgra
  • Izgradnja javne ulične rasvjete po okolnim mjesnim zajednicama
  • Rekonstrukcija i sanacija centralnog spomen obilježja na platou Općine
  • Nastavak radova na Centru civilne zaštite i Domu kulture

Ono što želimo istaknuti jeste da se realizacija gore navedenih projekata koji bi riješili ključne probleme mjesnih zajednica i građana čija vrijednosti iznosi više od milion KM, odnosi na neke od MZ kao što su MZ Čuništa- Mahala, MZ Solun – Kovačići, MZ Boganovići – Križevići, MZ Olovo – Zagrađe – Ponijerka, MZ Bakići – Dolovi, MZ Gurdići, MZ Olovske Luke, MZ Dugandžići…itd.