U povodu 3.avgusta Dana Općine Olovo danas je u sali Doma kulture, u prisustvu brojnih zvanica i građana, održana svečana sjednica Općinskog vijeća Olovo. Nakon intoniranja himne prisutne je pozdravio predsjedavajući OV Olovo Amir Muminović koji je u kratkim crtama podsjetio na historijat nastanka Olova i neke od njegovih najznačajnih perioda. U svom obraćanju prisutnima, prvi čovjek Općine Olovo načelnik Đemal Memagić govorio je o aktuelnim i budućim projektima koji imaju za cilj učiniti Olovo mjestom ugodnog življenja. Posebno je podcrtao projekte i planove u sklopu aktiviranja poslovne zone, turističkog razvoja kroz nove korake na planu uređenja izletišta “Zeleni Vir “, te znatnih proširenja kapaciteta BRC “Aquaterm”.

Nakon svečane sjednice uslijedila je Svečana akademija čiji su program, u organizaciji JU Centar za kulturu, sport i informisanje Olovo, izveli članovi “KULT” produkcije iz Tuzle u sastavu:

  • Glumac Elvir Krivalić
  • muzički intepretator Azur Mehmedović
  • muzička pratnja – harmonika Miralem Šarić

Potom su brojne delegacije, predstavnici Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Olovo, Organizacije RVI 92-95 Olovo, Općine Olovo i Općinskog vijeća Olovo položili cvijeće na centralno spomen obilježje na gradskom trgu ”Senahid Bolić Bolo” i šehidskom mezarju u Solunu, te odali dužnu počast najboljim sinovima koji su u temelje slobode ugradili svoje živote.

Obilježavanje Dana Općine Olovo nastavlja se i narednih dana u okviru brojnih kulturnih i sportskih događaja.