Izet Smajić – dobitnik ZAHVALNICE Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova

Povodom obilježavanja Dana matičara u Federaciji Bosne i Hercegovine u svečanoj sali Doma policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova upriličena je svečanost, na kojoj su predstavnicima općina i gradova uručene zahvalnice Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova za postignute rezultate i doprinos razvoju matične djelatnosti. Jedan od istaknutih dobitnika je i Izet Smajić – Hisko, dugogodišnji uposlenik Općine Olovo, koji je cijeli svoj poslovni vijek posvetio nesebičnoj službi građana i doprinosu lokalne zajednice.

Na svečanoj ceremoniji prisutnima se u ime federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka obratio Kasim Alić, savjetnik ministra koji je istakao značaj Zakona o matičnim knjigama FBiH, u kojem su uređene nadležnosti Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, a čiji je osnovni cilj efikasnija razmjena podataka i pružanje kvalitetnije i brže usluge građanima.

Također, Alić se osvrnuo se i na sam značaj ovog datuma, 12. maj, koji je kako je istakao izabran kao praznik matičara koji su bili osnovni nosioci reformskih procesa, te podsjetnik da se predanim radom, dobrom organizacijom i saradnjom na svim nivoima vlasti može postići zajednički cilj.

Tokom ceremonije predstavnicima općina i gradova su uručene i zahvalnice Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, a za postignute rezultate i doprinos razvoju matične djelatnosti nagrađeni su i : Amra Mujkić Suljić, Azemina Lagumdžija, Azra Alispahić, Iva Begić, Kristina Parlain, Mirjana Jurišić, Mirjana Martinović, Pero Živković, Selima Tatarin, Semha Mahmutović, Šaćir Buturović te Zerina Hajder.

Svečanosti su pored predstavnika Federalnog MUP-a prisustvovali i predstavnici općina i gradova te nevladinih organizacija.

Preliminarna lista studenata koji su u konkurenciji za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2023/2024.godinu Ministarstva obrazovanja ZDK

Na osnovu raspisanog Konkursa Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija sa prebivalištem na području Zeničko-dobojskog kantona za akademsku 2023/2024. godinu, Komisija je sačinila preliminarnu listu aplikanata koji su u konkurenciji za dodjelu studentske stipendije.

Preliminarna lista može se pogledati na oglasnoj ploči Općine Olovo i na web stranici Općine Olovo, počev od 17.04.2024. godine.

Načelnik Memagić uputio bajramsku čestitku

U povodu nastupajućeg Ramazanskog Bajrama, načelnik Općine Olovo Đemal Memagić uputio je čestitku u kojoj se navodi:

”U ime Općine Olovo i svoje lično svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, zemljama regije i dijaspori upućujem iskrene čestitke povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama. Želim Vam da bajramske mubarek dane provedete u dobrom zdravlju, sreći i blagostanju, dijeleći radosti Bajrama sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama, u duhu naše bosanskohercegovačke tradicije i svega onog što nas čini prepoznatljivim i specifičnim.

Neka ovaj Ramazanski bajram bude prilika da jedni drugima darujemo više svog vremena i pažnje njegujući vrijednosti naše vjere i tradicije, te da u ovim mubarek danima jačamo samopouzdanje i gradimo zajedničku budućnost sa pripadnicima cijele naše zajednice ”.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!