Delagacija Vlade Kantona Sarajevo, koju su činili Ivana Prvulović – ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice i Enver Hadžiahmetović – ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša,  boravila je danas u radnoj posjeti Općini Olovo.

U kabinetu Općinskog načelnika ministrica Prvulović i načelnik Đemal Memagić potpisali su ugovor kojim Vlada Kantona Sarajevo donira 200 hiljada KM za rekonstrukciju regionalnog puta Olovo-Han Pijesak na dionici Petrovići – Žeravice.

Kako je u izjavi za naš Radio kazala ministrica Ivana Prvulović radi se o podršci održivom povratku na područjima izvan Kantona Sarajevo.

  • Drago nam je da se Općina Olovo prijavila na naš Javni poziv u okviru koga smo za održivi povratak izvan našeg Kantona opredjelili sredstva od 2,5 miliona KM, te još 2. miliona KM za Srebreničku regiju. Konkretnim projektom pomažemo održivi povratak u 9. povratničkih naselja koja gravitiraju ovoj  putnoj komunikaciji i to 6 naselja na području Olova i 3. naselja u opštini Han Pijesak – kazala je, između ostalog, ministrica Prvulović.  
  • Ovo su primjeri dobre saradnje i drago mi je da smo danas svjedočili lijepom gestu i primjeru kako oni koji mogu i imaju trebaju pomagati drugima. Posebno mi je drago što će ovih 200 hiljada KM biti uloženo u ova rubna povratnička naselja i mi ćemo to sa svoje strane u potpunosti realizovati u najskorije vrijeme i na najbolji način.

Tokom razgovora razmjenjena su iskustva i razgovarano o modalitetima buduće saradnje koja treba biti nastavljena, bez obzira ko će, i u kom sastavu, obnašati ministarske i druge funkcije nakon oktobarskih izbora.

Izvor: Radio Olovo