” Poštovani sugrađani,

Na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a 1943. godine u Mrkonjić Gradu, usvojena je Rezolucija ZAVNOBiH-a u kojoj je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja bude zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih naroda i građana u njenim historijskim i administrativno priznatim granicama. To određenje Bosne i Hercegovine potvrđeno je referendumom o nezavisnosti, kada je Bosna i Hercegovina stekla status suverene, nedjeljive, jedinstvene i međunarodno priznate države.

Obilježavajući ovaj naš najznačajniji praznik prisjećamo se bogate dugogodišnje historije kroz koju smo uspjeli sačuvati državnost i kontunuitet Bosne i Hercegovine, jednako otvorenu za sve njene narode i građane.

U ime mojih saradnika i u svoje lično ime, svim građanima Općine Olovo, Bosne i Hercegovine, kao i našim građanima u dijaspori, upućujem najiskrenije čestitke povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Ovaj historijski datum sve nas obavezuje da damo puni doprinos u daljnoj izgradnji i jačanju naše domovine Bosne i Hercegovine ”.

OPĆINSKI NAČELNIK

ĐEMAL MEMAGIĆ