Članovi Vlade Zeničko – dobojskog kantona predvođeni premijerkom Amrom Mehmedić jučer su boravili u radnoj posjeti Općini Olovo, gdje su sa općinskim načelnikom Đemalom Memagićem i njegovim saradnicima razgovarali o prioritetnim projektima koji su u završnoj fazi realizacije, kapitalnim projektima koji trebaju biti realizovani u narednom periodu, te izgradnji i obnovi turističke infrastrukture na području Općine Olovo. Razmatrane su  mogućnosti  pružanja podrške u rješavanju pomenutih projekata kao i mogućnosti njihovog zajedničkog sufinansiranja.

Načelnik Memagić posebno se osvrnuo na završetak i uspostavu industrijske zone, projekat dodatnog uređenja turističkog kompleksa „Zeleni Vir“ sa smještajnim kapacitetima i novom infrastrukturom, te na potrebu da se gazdovanje olovskim šumama uokviri u sistem koji lokalnu zajednicu neće tretirati samo kao puku sirovinske bazu. Također, bilo je riječi i o završetku projekta bazena u Solunu, rekonstrukciji područne OŠ u Olovskim Lukama, poslovanju JZU BRC „Aquaterm“ i planovima u oblasti banjsko – rekreativnog turizma, kao i završetku projekta izgradnje gradskog dječijeg obdaništa u Olovu.

Premijerka Amra Mehmedić istakla je čvrsto opredjeljenje Vlade ZDK da  bude partner svim lokalnim zajednicama, pohvalivši napore i iskorake koje je Olovo napravilo u smjeru funkcionalne, uređene i perspektivne životne sredine. Uz sve nabrojane projekte premijerka je podsjetila i na milionski vrijedan projekat izgradnje mosta na Krivaji, u mjestu Boganovići, na regionalnom putu Olovo-Zavidovići koji se finansira sredstvima ZDK.

Posjeta je završena obilaskom Gradske biblioteke i prostorom Doma kulture gdje su u toku radovi na izgradnji već pomenutog dječijeg obdaništa u čijoj realizaciji značajno participira Kanton, odnosno nadležno Ministarstvo obrazovanja.