Projekat izgradnje, rekonstrukcije i proširenja javne rasvjete na području Općine Olovo počeo je davne 2013. godine zamjenom oštećene i postavljanjem nove LED rasvjete u užem dijelu grada, ali i gotovo svim drugim područjima Općine. Radi se o LED rasvjetnim tijelima kojima se štedi električna energija, te poboljšava sigurnost za vozače i pješake.

Trenutno je u toku izgradnja javne rasvjete u naselju Križevići čija ukupna vrijednost projekta iznosi 46.832,76 KM sa uračunatim PDV-om. Sredstva za realizaciju ovog projekta bit će obezbijeđena iz Budžeta Općine Olovo uz znatnu podršku UNDP-a (Razvojni program Ujedinjenih nacija) u okviru projekta ”Jačanje uloga mjesnih zajednica”.

Na ovaj način, uz realizaciju projekta izgradnje javne rasvjete u naselju Križevići podignut je nivo sigurnosti svih građana koji gravitiraju ovim naseljem, a naročito učenika i pješaka.

U cilju poboljšanja kvalitete života svih građana u općini Olovo, Općina ulaže vlastita budžetska sredstva u obnovu i modernizaciju komunalne infrastrukture na području Općine. Trenutno se odvijaju radovi na izgradnji i modernizaciji javne rasvjete, kao i radovi na sanaciji i održavanju putne infrastrukture na nekoliko lokacija u Općini.

Izvođač radova je firma ”KOP I KO” d.o.o. Živinice.